Tratament Injectări toxină botulinică

Tratament Injectări toxină botulinică

Clinica Estetică Regen Estetix


Tratamentul cu toxina botulinică este cea mai eficientă metodă de estompare a ridurilor! Ridurile, în timp, devin inamicul numărul unu pe chipul femeilor.

Ne dorim o soluție rapidă pentru a estompa și a umple ridurile?

Oglinda ne dezvaluie adevarata varsta si semnificativ trecere anilor se vede pe chipul nostru. Ridurile profunde, ploapele lasate, fruntea si barbia incretita sunt doar cateva din semnalele de alarma ca tenul imbatraneste. Nu putem da timpul inapoi insa putem incetini procesul de imbatranire.

Folosit de milioane de oameni din intreaga lume, acest tratament injectabil cu toxina botulinica, ne ajuta sa dam timpul inalpoi, sa stergem ridurile de expresie de pe chipul nostru si sa ne bucuram de un ten tanar si frumos!

Incearca Tratamentele Sigure cu toxina botulinica la Regen Estetix!

tratament toxina botulinica

Ce este toxina botulinica si care sunt aplicatiile sale estetice?

Produsa de bacteria Closticlium Botulinum, toxina botulinica este o neurotoxina de natura proteica, ce actioneaza la nivelul neural.

In cantitati mari, toxina botulinica este foarte toxica, insa este foarte important de precizat ca in tratamentul estetic, ea este utilizata in doze foarte mici, de catre medicul nostru specialist, astfel sunt eliminate toate riscurile cu privire la dilutia toxinei. Toxina se elimina natural din organism, prin procesul de metabolizare.

Modul de actiune al toxinei botulinice, in momentul injectarii este de bolca reversibil transmiterea impulsurilor nervoase, catre anumite grupe musculare, provocand o relaxare prin faptul ca muschii afectati nu se mai pot contracta. Rezultatul este o piele intinsa si fara riduri.

Tratamentul cu toxina botulinica este potrivit pentru tratarea ridurilor fine cat si acelor profunde in partea superioara a fetei (laba gastii, regiunea glabelara si frunte).

piele intinsa cu toxina botulinica

Ce sunt injectarile cu toxina botulinica si ce trateaza?

Injectarea cu toxina botulinica este un tratament de estompare si corectiea ridurilor de expresie, fine si profunde.

Estetic vorbind, toxina botulinica este injectata in mai multe zone ale fetei, de catre medicul specialist al Regen Estetix Clinique. Toxina botulinica are o serie larga de indicatii:

 • Atenuarea ridurilor orizontale ale gatului,
 • Atenuarea ridurilor verticale dintre sprancene (riduri glabelare),
 • Atenuarea ridurile formate in partea superioara a nasului,
 • Atenuarea ridurilor de pe frunte,
 • Pleoape cazute,
 • Rejuvenarea gatului si a decolteului,
 • Corectia unor asimetrii faciale (ex: sparancene asimetrice, pareza nerv facial, etc.),
 • Barbie incretita,
 • Corectie usoara a narilor,
 • Ridicarea varfului nasului.

De recent a aparut o noua utilizare a toxinei botulinice. Aceasta se administreaza personelor tinere in scopul prevenirii ridurilor fine si reducerea celor existente. In acest caz, se foloseste o cantitate mai mica de substanta si o dilutie mai mare. S-a demonstrat eficienta ei si in tratamentul acneei, porilor dilatati, reducerea seboreei, a cuperozei si al rozaceei.

Cu ajutorul toxinei botulinice tratam si problema legata de hiperhidroza, cunoscuta transpiratie in exces care o intalnim in zona palmelor, axilei, talpi si zona craniofaciala.

Modul de actiune al toxinei botulinice in tratamentul de hiperhidroza, este de a bloca transmiterea impulsului nervos la nivelul fibrelor nervoase care inerveaza glandele sudoripare, impedicand astfel transpiratia.

Sunt dureroase injectille cu toxină botulinică?

Tratamentul cu toxină botulinică nu este dureros. Pentru persoanele foarte sensibile se poate folosi o crema anestezica speciala. Acul folosit pentru injectare este foarte fin. Medicul nostru specialist se va sigura de personalizarea tratamentului si a pregatirii pre-injecatare pentru a va asigura un confort cat mai mare pe parcurul procedurii.

before after toxină botulinicăbefore after toxină botulinicăbefore after toxină botulinică

Ce produse cu toxina botulinica folosim la Regen Estetix Clinique?

Folosim exclusiv toxina botulinica de cea mai inalta calitate disponibila pe piata, si anume Vistabel de la Allergan. Este una dintre putinele toxine acreditate* la nivel international.

Vistabel

*FDA = Organismul pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA reglementează piața echipamentelor medicale din SUA. Pentru a putea vinde în SUA, majoritatea producătorilor trebuie să aibă un sistem de management al calității (QMS).

Care este timpul de recuperare dupa injectarile cu toxina botulinica? Care sunt contraindicatiile?

Tratamentul cu toxina botulinica nu necesita timp de recuperare. Imediat dupa injectare pacientul poate reveni la activitatile zilnice.

Medicii specializatii de la Regen Estetix , va vor oferii toate informatiile specifice pentru a va asigura de rezultatele maxime ale tratamentului cu toxina botulinica si pentru a va putea bucura de rezultate in conditii de siguranta. Astfel:

 • A. Inainte de tratament: Cel putin cu o saptamana inainte nu se recomanda folosirea de antiinflamatoare, anticoagulante si alte medicamente cu efect de calmare, precum aspirina.
 • B. Dupa tratament: este important sa respecam urmatoarele indicatii
  • Este interzis a se atinge zona tratata 4-6 ore de la finalul procedurii;
  • Evitati somnul imediat dupa injectare;
  • Evitati efortul fizic intens;
  • Nu masati zona tratata cateva zile dupa tratament;
  • Nu faceti bai fierbinti, sauna sau bai de abur pentru cateva zile;
  • Nu va expuneti la soare si nu mergeti la solar pentru cateva zile;

Contraindicatii: Nu se recomanda tratamentul cu toxina botulinica persoanelor alergice la toxină botulinică (aceste cazuri sunt extrem de rare), anumite boli neurologice, boli de coagulare a sangelui, persoanele cu tulburari psihologice, persoane cu boli musculare (miastenia gravis).Pentru persoanele insarcinate sau in perioada de alaptare nu exista studii de interzicere a efecturarii tratamentului cu toxina botulinica. In functie de specificul dumneavoastra medicul specialist de la Regen Estetix, va va sublinia sii alte atentionari, daca va fi cazul.

In cat timp sunt vizibile rezultatele si cat dureaza pana dispar?

Toxina botulinică incepe sa se instaleze in 24 h de la injectare, iar efectele sunt vizibile dupa 7-14 zile.

ToxinA botulinică nu ofera un rezultat permanent, ci numai pe o perioada de 4-12 luni dupa care injecatrea trebuie reefectuata.

before after toxină botulinică

Ce efecte secundare pot aparea dupa injectiile cu toxina botulinica (toxină botulinică)?

Imediat dupa terminarea tratamentului cu toxină botulinică pot aparea: usoara roseata a zonei afectate, cu moderata umflare a zonei, senzatie de tensiune si/sau mancarime. Aceste fenomene sunt temporare si vor disparea in cateva zile.

Foarte rar pot aparea urmatoarele efecte secundare: hemetoame (vanatai) la locul injectarii si edeme.

Concluzii – sunt injectarile cu toxina botulinica potrivite pentru mine?

Injecatarile cu toxină botulinică sunt o metoda eficienta de estompare si corectie a ridurilor aparute odata cu varsta, sau le putem utiliza ca un tratament de preventie pentru aparitia/estomparea ridurile fine. Mai mult, este tratamentul ideal pentru corectarea micilor asimetrii ale fetei si este, deasemenea, folosit cu mare succes in tratamentul transpiartiei excesive.

Daca nu sunteti sigura ca aveti nevoie de acest tratament, sau daca luati in considerare acest tratament dar nu sunteti inca decisa, nici o problema! Va invitam cu drag la o consultatie cu medicul nostru specialist pentru a determina daca injectiile cu toxina botulinica snt in avantajul dumneavoastra.Alte proceduri

Incearca Tratamente Sigure cu Acid Hialuronic la Regen Estetix!

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical pentru rejuvenarea facială, care se poate aplica la nivelul feței, gâtului, decolteului sau a mâinilor.

Ten hidratat, revitalizat și vizibil mai întinerit cu un tratament de regenerare și refacere a pielii cu ajutorul terapiei Cellenis.

DISCLAIMER:
Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, în functie de vârstă, sex, rata metabolică bazală, istoricul familial, stilul de viață și activitatea fizică. Toate tratamentele efectuate în clinică, dar și cele post îngrijire sunt sugerate de un terapeut profesionist și instruit în acest sens și sunt personalizate conform cerințelor individuale pentru a oferi cele mai bune rezultate posibile.